Meniscusletsel

 

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak
  Wat is de meniscus?

  De meniscus bestaat uit 2 halve maanvormige schijfjes kraakbeen in de knie. De functie van de meniscus is om de impact die op je knie komt (springen, landen, rennen) op te vangen, net als de vering van een auto of in je fiets. Daarnaast geeft de meniscus stabiliteit aan je knie en zorgt het ervoor dat je knie soepel en gesmeerd beweegt.

  Oorzaak meniscusletsel

  Een scheur in de meniscus ontstaat meestal plotseling, door een verkeerde (draai)beweging tijdens het sporten of een ongeval. Meniscus letsel komt vaak voor bij sporten waar veel draaibewegingen in zitten, zoals voetbal, hockey, basketbal en dansen.

  De pijn voelt over het algemeen scherp en stekend aan, maar kan soms ook een zeurend gevoel geven. De plek van de pijn is meestal naast je knieschijf en kan in een rechte lijn doorlopen naar achteren, richting je knieholte.

  Meniscusletsel

  Behandeling

  Om de diagnose van meniscusletsel te bevestigen middels beeldmateriaal, kan er gekozen worden om een MRI te laten maken van de knie. Meniscusletsel herstelt helaas niet vanzelf.

  Wel kan er samen met een fysiotherapeut gewerkt worden aan de omliggende structuren van de knie. Als deze sterker worden, zal de impact op de knie veel minder zijn.

  Hierdoor nemen de pijnklachten af.

  Wanneer de meniscusschade te groot is om de pijnklachten op te vangen met training, kan er gekozen voor een meniscusoperatie. Ook hierna zal de fysiotherapeut met jou aan de slag gaan en werken aan je herstel

  Zelftest voor het beoordelen van meniscusschade.

  De ‘Thessaly test’ (Disco test) is één van de vele testen die de meniscus beoordeelt. Deze test is thuis goed uit te voeren en kan zo nodig al wat informatie geven over je meniscus. Voor een betere diagnose over je meniscus, is het verstandig om naar een kniespecialist te gaan.

  Wat kan STC-Ede voor jou betekenen?

  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede (STC Ede) heeft veel ervaring en kennis van het behandelen van meniscusklachten. Hierbij kijken we niet alleen naar je pijnklachten, maar worden je thuissituatie, werk/studie, hobby, sport, maar ook je mentale conditie in kaart gebracht. Zo kan er een specifiek en persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor jou!

  Heb je vragen? Mail ons op [email protected]

  Deze therapeuten staan voor je klaar

  Stefan

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan, geboren op 21-2-1986, is werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniel

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël, geboren op 6-1-1989, heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan, geboren op 21-2-1986, is werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël, geboren op 6-1-1989, heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Fysiotherapie STC-Ede

  Waarom kiezen voor Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede?

  Wij weten dus als geen ander hoe is het om te revalideren. Onze persoonlijke ervaring en specialistische kennis zetten wij in voor jouw specifieke situatie.

  Dit is wat ons nog meer kenmerkt:

  • Sterke connecties in een netwerk van knie-specialisten, zoals orthopeden en bewegingsagogen.
  • Master opgeleide Sport Fysiotherapeuten.
  • Prominent lid van werkgroep “voorste kruisband” van het ziekenhuis Gelderse Vallei.
  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze Zorg?

  Top Fysio!

  Top fysio! Stefan en Daniël zijn heel erg goed in hun vak en proberen je zo snel mogelijk weer fit te krijgen!

  Sven van Asselt

  Beste Fysio uit Ede en omstreken.

  Beste Fysio uit Ede en omstreken. Kom er inmiddels al 3 jaar en al aan meerdere klachten goed geholpen. Contact is ook heel makkelijk te leggen via Whatsapp en ze hebben altijd plek. Grote aanrader!

  Joris Sturm

  Lees alle testimonials

  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Wij helpen je graag verder

  Ik wil graag mailen

  Ik wil graag WhatsAppen

  Bel STC-Ede op 0318-794444
  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij je helpen?