Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat een gespannen spier snel kan ontspannen. Vaak zal de fysiotherapeut deze inzetten, wanneer triggerpoint of spierverkrampingen onderdeel kunnen zijn van jouw klachten.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak
  Geen acupunctuur

  Dry needling is niet te vergelijken met acupunctuur. Acupunctuur richt zich op energiebanen en dry needling pakt de spier direct aan.
  dry needling

  Hoe gaat het in zijn werk?

  De fysiotherapeut zal met een droge naald de spier aanprikken om aanhoudende spierklachten te verminderen. Door deze behandelmethode kunnen spierverhardingen of verkrampingen snel verholpen worden. Het is vaak een onderdeel van een totaal behandeling.

  De behandeling richt zich op triggerpoints die in spieren zitten. Vaak zijn er meerdere triggerpoints betrokken die jouw pijn of verminderde mobiliteit veroorzaken.

  De behandeling met dry needling

  Na een reguliere intake en onderzoek beoordeelt de fysiotherapeut of er triggerpoints in de spieren aanwezig zijn die een relatie kunnen hebben met jouw klachten. Wanneer dit bevestigd is volgt de behandeling.

  De fysiotherapeut zal met een droog en dun naaldje de triggerpoint in de spier aanprikken. Hier voel je weinig van. Tijdens het uitvoeren van deze handeling kan de spier aanspannen (twichen) wat als gevoelig ervaren kan worden.

  dry needling

  Vergoeding

  Dry Needling wordt vergoed door de aanvullende verzekering.

  Deze therapeuten staan voor je klaar

  Stefan

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan is 36 jaar en werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniel

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël is 33 jaar en heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan is 36 jaar en werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël is 33 jaar en heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Fysiotherapie STC-Ede

  Waarom kiezen voor Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede?

  Wij weten dus als geen ander hoe is het om te revalideren. Onze persoonlijke ervaring en specialistische kennis zetten wij in voor jouw specifieke situatie.

  Dit is wat ons nog meer kenmerkt:

  • Sterke connecties in een netwerk van knie-specialisten, zoals orthopeden en bewegingsagogen.
  • Master opgeleide Sport Fysiotherapeuten.
  • Prominent lid van werkgroep “voorste kruisband” van het ziekenhuis Gelderse Vallei.
  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze Zorg?

  In de afgelopen maanden ben in ontzettend goed geholpen met mijn knieproblemen. Daniël heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer veel meer kan en minder pijn heb. Ik ben echt heel erg tevreden!

  F van der Sijs

  Ik ben echt héél goed geholpen. Er heerst een hele fijne sfeer in de praktijk en de therapeut doet zijn werk super goed. Aanrader: deze praktijk stijgt uit boven al mijn eerdere fysio-ervaringen.

  Nathalie Wind

  Door Daniël en Stefan ben ik ontzettend goed begeleid tijdens mijn revalidatietraject. Naast de expertise, kennis en gedrevenheid hebben zij ook oog voor het mentale aspect wat het met zich mee kan brengen.

  Sharon Baijer

  Lees alle testimonials

  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Wij helpen je graag verder

  Ik wil graag mailen

  Ik wil graag WhatsAppen

  Bel STC-Ede op 0318-794444
  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij je helpen?