Runnersknee

Een runnersknee, lopersknie of Tractus Iliotibialis Frictie Syndroom is een overbelasting blessure die veel voorkomst bij hardlopers en wandelaars.

Een runnersknee is voornamelijk te herkennen door inspanning gerelateerde pijn aan de buitenkant van je knie. Dit is het klassieke beeld, maar pijn om je knieschijf hoort ook onder de runnersknee klachten.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak
  Hoe ontstaat een Runnersknee?

  Dikswijls worden de klachten veroorzaakt door een disbalans tussen belasting (je activiteiten) en belastbaarheid (wat je lichaam aankan). De belasting is dan te hoog voor de belastbaarheid van het weefsel om je knie. Dit veroorzaakt pijn, maar betekent niet dat het beschadigd is.

  Een runnersknee is dan ook geen beschadiging van weefsel, maar een waarschuwing van je lijf. Wel is het belangrijk om naar deze waarschuwing te luisteren. Overige oorzaken liggen bij de kwaliteit van bewegen tijdens het hardlopen of blessures in het verleden. Hier komen wij in beeld!

  Runnersknee

  Wat kan STC-Ede doen?

  Wij brengen de kwaliteit van bewegen in beeld. Wij beoordelen de ketenstabiliteit in relatie tot hardlopen. Daarnaast zullen we andere gewrichten in de keten onderzoeken om te beoordelen of deze invloed hebben op je runnersknee.

  Aan de hand van onderzoeken maken wij samen met jou een plan van aanpak. Middels advies en oefeningen zullen wij je op weg helpen om weer zorgeloos en pijnvrij te hardlopen.

  Zelftesten runnersknee

  De Ober’s test wordt uitgevoerd om te beoordelen of de ‘Tensor fasciae latae’ (pees aan de buitenzijde van de knie) van de aangedane zijde strak of gespannen staat. Wanneer deze positief is kan het duiden dat deze spier overbelast is geraakt.

  Renne test
  Renne test is een test die je makkelijk thuis kan doen. Sta op je aangedane been en buig je knie tot 30-40 graden buiging. De test is positief wanneer je pijn aan de buitenzijde van je knie voelt.

  Deze therapeuten staan voor je klaar

  Stefan

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan, geboren op 21-2-1986, is werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. Sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniel

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël, geboren op 6-1-1989, heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Stefan

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Stefan, geboren op 21-2-1986, is werkzaam sinds 2007 als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij afgestudeerd als MSc. sportfysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht.

  Lees meer over Stefan

  Daniël

  Eigenaar - Fysiotherapeut

  Daniël, geboren op 6-1-1989, heeft meer dan 13 jaar ervaring in de fysiotherapie. Daniël heeft veel ervaring, kennis en expertise in het behandelen van (top)sporters.

  Lees meer over Daniël

  Fysiotherapie STC-Ede

  Waarom kiezen voor Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede?

  Wij weten dus als geen ander hoe is het om te revalideren. Onze persoonlijke ervaring en specialistische kennis zetten wij in voor jouw specifieke situatie.

  Dit is wat ons nog meer kenmerkt:

  • Sterke connecties in een netwerk van knie-specialisten, zoals orthopeden en bewegingsagogen.
  • Master opgeleide Sport Fysiotherapeuten.
  • Prominent lid van werkgroep “voorste kruisband” van het ziekenhuis Gelderse Vallei.
  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze Zorg?

  Top Fysio!

  Top fysio! Stefan en Daniël zijn heel erg goed in hun vak en proberen je zo snel mogelijk weer fit te krijgen!

  Sven van Asselt

  Beste Fysio uit Ede en omstreken.

  Beste Fysio uit Ede en omstreken. Kom er inmiddels al 3 jaar en al aan meerdere klachten goed geholpen. Contact is ook heel makkelijk te leggen via Whatsapp en ze hebben altijd plek. Grote aanrader!

  Joris Sturm

  Lees alle testimonials

  Sportfysiotherapie & Trainingscentrum Ede

  Wij helpen je graag verder

  Ik wil graag mailen

  Ik wil graag WhatsAppen

  Bel STC-Ede op 0318-794444
  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij je helpen?